Technasia

STEVELDUCTIE

Veilig, onbemand, emissieloos en doelmatig vervoerssysteem

Dalton Lyceum Barendrecht

In schoolseizoen 2016-2017 zijn twee klassen aan het werk gegaan met het bedenken, ontwerpen en bouwen van een maquêtte van het sifonsysteem, de energieloze aandrijving voor het Stevelduct. Inderdaad slaagde één groep een correct werkend model te maken. Hiernaast een filmpje van de workshop van 11 november.

 

 

 

 

 

In het najaar van 2015 hebben twee Technasium klassen VWO en Havo van het Dalton Lyceum een project gedaan voor het Stevelduct. Zij moetsen, outside-the-box, een lift bedenken voor het Stevelduct. Naast eis dat het bedachte moet kunnen werken, werden ook nog drie randvoorwaarden gesteld: De lift mag geen energie gebruiken, hij mag geen slijtende delen hebben en hij moet de beoogde capaciteit kunnen bereiken.

 

Het project werd afgesloten met een eindpresenatie van de vijf beste oplossingen. Op die avond waren ook de ouders uitgendigd.

ISW Hoogeland Naaldwijk

In september 2015 zijn twee groepen leerlingen van het Technasium van het ISW Hoogeland begonnen met hun "meesterproef". Twee verschillende opdrachten: Bedenk een lift en bedenk een parkeerplaats voor de Stevelaars. Oplevering is naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal.

Libanon Lyceum Rotterdam

In het najaar van 2012 hebben drie klassen VWO en Havo van het Libanon Lyceum een project gedaan voor het Stevelduct. Zij moetsen, outside-the-box, een lift bedenken voor het Stevelduct. Naast eis dat het bedachte moet kunnen werken, werden ook nog drie randvoorwaarden gesteld: De lift mag geen energie gebruiken, hij mag geen slijtende delen hebben en hij moet de beoogde capaciteit kunnen bereiken.

 

Het project is in 2013 herhaald met twee nieuwe klassen. Het project werd ingeleid tijdens een presentatie door de initiator op de Dag van Verkeer en Mobilietit te Houten. Het werd in februari 2014 afgesloten met eindpresentaties door de leerlingen. De beste vijf presentaties ontvingen een presentje uit handen van de opdrachtgever van VolkerWessels. Klik hier voor het verslag.

Eckart College Eindhoven

Op het Technasium van het Eckartcollege te Eindhoven heeft een groep van drie leerlingen in het voorjaar van 2014 een project over Stevelductie afgerond. De opdracht luidde: bedenk een wissel.

Jacob-Roelandslyceum Boxtel

Op het Technasium van het Jacob-Roelandslyceum te Boxtel heeft een groep van drie leerlingen in het najaar van 2014 een project over Stevelductie afgerond. De opdracht luidde: bedenk een wissel.

© 2017 AADVISE Adviesbureau, Den Haag.