Ontwerp en bouw demonstratiemodel Stevelduct

STEVELDUCTIE

Veilig, onbemand, emissieloos en doelmatig vervoerssysteem

Voor de show

Om aanschouwelijk te kunnen maken dat het principe van de Stevelaar het enige voertuig ter wereld is dat beter presteert als het zwaarder wordt beladen, is in 2014 een demonstratiemodel vervaardigd.

 

Het model is samengesteld uit onderdelen van verschillend materiaal:

De constructiesegmenten zijn samengesteld uit kunststof flenzen en RVS buismateriaal. De voetplaat en de binnenbuis zijn vervaardigd uit plexiglas. De railtjes in de binnenbuis zijn van kunststof. De romp van de Stevelaar en de wielstelhouders van kunststof. Het model container van kunsstof. De wielen van brons. De as van RVS en de asbus van messing. De standaard van kunststof. Het samengesteld hulpstuk is, behoudens de bevestigingsmiddelen, geheel van kunststof. De bijgeleverde gewichten zijn van messing. Alle bevestigingsmiddelen zijn van RVS.

 

De kunststoffen onderdelen zijn vervaardigd met een 3d-printer. Het blauwe kunststof is een Polymelkzuur (PLA). Polymelkzuur of polylactide is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze worden vaak aangeduid met de afkorting PLA (van het Engels polylactic acid). Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maïszetmeel of suikerriet). Het materiaal is als filament (draad ø 3mm) op rollen van ca. 1 kg in de handel verkrijgbaar.

 

De machine waarop de kunststof onderdelen zijn vervaardigd is een Ultimaker Original 3D-printer.

 

Het model Stevelduct heeft een gewicht van ca. 15 kg.

 

De gebruiksaanwijzing is in zeer kleine oplage in een boekvorm verschenen.

 

Vorige|Volgende

Gebruiksaanwijzingen

© 2017 AADVISE Adviesbureau, Den Haag.